Veelgestelde vragen

Lesmodules
Ik heb de modules zo opgebouwd dat er een logische volgorde in zit. Desondanks is het niet altijd vereist om elke les te behandelen. Dit is vrij te bepalen door de docent.
Nee. De specialisatiemodules staan op zichzelf. Echter, voor elke specialisatie is basiskennis vereist waarvoor de beginnersmodule geschikt is.
Nee, maar wees er wel van bewust dat ongeveer eenderde van de lesstof gaat over Push. De rest van de stof gaat over Live en kan prima behandeld worden zonder Push controller.
Nee, om het overzichtelijk te houden heb ik ervoor gekozen om maar één van de twee versies te behandelen in de slides. Laat aan mij weten welke versie van Push jullie mee werken, dan krijg je de bijbehorende lesmodule erbij.
Nee, dit dient puur als indicatie. Het ligt er natuurlijk ook aan wat je als school wilt aanbieden, en wat je wilt opdragen aan de studenten zelf. Veel studenten hebben bijvoorbeeld zelf al een koptelefoon.
De grootste limitaties van Intro zijn de hoeveelheid sporen (16) en scenes (8) die gebruikt kunnen worden. Hierdoor kunnen de projecten nooit erg groot worden. Bij standard zijn deze limitaties opgeheven. Suite bevat enkele synths en effecten die in Standard niet zichtbaar zijn. Ook is Max for Live gratis meegeleverd bij Suite.
Een compleet overzicht kun je terugvinden op de website van Ableton.
Nee. De lesmodules zijn vooral gemaakt met het oog op de toekomst en updates. Voor elke update een nieuwe fysieke uitgave creëren is erg kostbaar. De modules worden daarom alleen digitaal gedistribueerd. De pagina’s bevatten wél een les- en paginanummer zodat deze door de school zelf geprint kunnen worden.
Dat kan niet. Na het afhandelen van de transactie wordt een account voor je aangemaakt en kun je het materiaal downloaden.
Helaas, de modules worden alleen verkocht aan scholen die het op hun beurt aanbieden aan hun studenten. Het is de bedoeling dat de stof gepresenteerd en behandeld wordt door een docent voor de klas. Het is dus geen zelfstudie module.
Nee, via SoundSuite valt geen extra korting te behalen. Ableton biedt wel 40% educatie korting op al hun software producten.
Natuurlijk! Uiteindelijk gaat het er voor mij om dat er de alle modules genoeg materiaal zit waarmee interessante lessen gegeven kunnen worden.
Mixing en mastering
Ik probeer altijd zo snel mogelijk opdracht af te handelen. In een rustige periode kan het dezelfde dag zijn, wanneer het drukker is zal het hooguit een week duren.
Het is altijd handig als je één of meerdere tracks meestuurt die voor jou een voorbeeld zijn, zodat ik jouw track kwa luidheid, stereobeeld, dynamiek en klank ermee kan vergelijken. Probeer ook dit materiaal in zo hoog mogelijke kwaliteit aan te leveren (dus geen YouTube rip).
Overig
Zie het als een keurmerk. Certified Trainers zijn docenten of artiesten die aan Ableton hebben bewezen dat zij een expert zijn in het gebruiken en uitleggen van hun producten.
Ik ben altijd op zoek naar nieuwe projecten en werkgevers. Neem gerust contact met me op.

Antwoord niet gevonden?


Contact